fbpx

Előadások

Jelenleg repertoáron

Bemutattó: 2024.10.23.

Indián

Kishorváth filmet szeretne forgatni nagyapjáról, aki a 60-as években Indián játékot játszott. Ez a játék, a hatalom szemében veszélyes felforgató cselekedetnek minősült.
A történet párhuzamosan szól nagyapáról és unokájáról. Arról, hogy mennyire képtelenség objektíven értelemzni a múltat, főleg, ha érintettek vagyunk benne, és hogy mit is jelent, mennyire egy közösség, a közösséghez tartozás élménye az elnyomó rendszerben éppúgy, mint napjainkban.
Az előadást egy részben szünet nélkül játszuk. Játékidő: kb. 50 perc.

Ajánlott korosztály: 14+
Elérhető: előre meghirdetett időpontokban színházunkban

Bemutattuk: 2024.06.02.

D*KKP*KK

Kísérleti tantermi előadás, mely a lehető legtöbb színházi formanyelvet használò, lazán kapcsolódó improvizációs jelenetek során beszél a fiatalok szexualitáshoz való viszonyáról, az internet a közösségi média és az állandó információs zaj erre gyakorolt hatásáról.
Az előadás nem csupán rögzített improvizációt tartalmaz. Egyes jelenetek teljesen a nézők szeme előtt formálódnak, ezért minden előadás kicsit más.
Az előadás interaktív (nézők bevonásával járó) elemeket is tartalmazhat.

Ajánlott korosztály: 12+
Elérhető: megrendelésre színháztermünkben, vagy külső helyszínen

Bemutattuk: 2023.11.12.

elsőerzsébet

Egyszer volt, hol nem volt Volt egyszer egy nagy királynő, Erzsébet volt a neve. Egy elvarázsolt szigeten uralkodott, messze, nagyon messze, és egy mesebeli palotában lakott, melynek neve: Tündérvár. A történelem véres forgatagában, ellenségektől körülvéve, álnokság és gonosz pletykák kereszttüzében, nőként egy férfiak uralta világban uralkodott. Ám politikai zsenialitásának és női praktikáinak eredményeképp mégis felvirágoztatja országát, beköszönt a dicsőség és a pompa időszaka. A boldogság a nagyság és a béke aranykora. Melyet a történelem csak úgy nevez majd: Erzsébet-kor!

komédia egy felvonásban
Ajánlott korosztály: 14+
Elérhető: előre meghirdetett időpontokban színházunkban

Korábbi előadásaink

Bemutattuk: 2023.06.19.

Szerelem a semmittevésben

Shakespeare – Szentivánéji álom című műve nyomán készült előadás. A történetet egy társulat próbafolyamatán keresztül meséljük el párhuzamot vonva a hétköznapi emberi problémák és a komédia szereplőinek eseményei közt. Izgalmas és szórakoztató, hétköznapi és elemelt egyszerre.

Ajánlott korosztály: 15+
Elérhető: jelenleg nincs repertoáron

Bemutattuk: 2023.04.23.

MÜLLER – szemelvények egy lakásból​

Az előadás a fiatal felnőttek életkezdési válságáról beszél, fiatal táncosokon keresztül, akiket otthagyott a vezetőjük. Az előadás a színeszek életkorában felmerülő kérdésekről beszél, de gondolatébresztőnek ajánljuk mindenkinek.

Ajánlott korosztály: 16+
Elérhető: jelenleg nincs repertoáron

Bemutattuk: 2023.02.19.

Gyakorlatok

Egy meghatározhatatlan korban mehatározhatatlan háború dúl. Egy anya vidékre menekíti az ikerfiait. A gyerekek megtanulnak túlélni. Az élet számukra gyakorlatok sora. A gyakorlatoktól erősek, edzettek, kemények lesznek. Túlélők. De egy embertelen világban nincs olyan gyakorlat, amely segítene embernek maradni. Agota Kristof a Nagy Füzet regénye nyomán.

Ajánlott korosztály: 15+
Elérhető: jelenleg nincs repertoáron

Bemutattuk: 2022.10.23.

SALEM

Arthur Miller Salemi boszorkányok műve nyomán készített előadást 2 felvonásban a KÓD Teátrum.
Az előadást két részben szünettel jatszuk.

Ajánlott korosztály: 15+
Elérhető: jelenleg nincs repertoáron

Bemutattuk: 2022.02.27.

Elaludtak az angyalok

Az előadás az Erasmus+ program támogatásával, a STAGE projekt keretében készült. A Kód Teátrum, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a szlovákiai DigiQ együttműködésében megvalósuló projektben a pandémiára reflektáló, a társulatok tagjainak saját élményein, ötletein alapuló darabok születnek. Fő témája a COVID, a karanténidőszak hatása a társas kapcsolatokra, szülő-gyermek kapcsolatokra, szociális helyzetekre.

Ajánlott korosztály: 13+
Elérhető: jelenleg nincs repertoáron

Bemutattuk: 2021.12.05.

Megérett a posztolásra?

Őszinte és húsba vágó monológokból szerkesztett előadás az influencer lét és az online önérvényesítés nehézségeiről. A nézettségszámok és a lájkok mögötti szorongásokról, és a népszerűség árnyoldalairól. Saját és gyűjtött tapasztalatok és élethelyzetek alapján készült előadás, a társulat által írt monológokkal, szövegekkel, versekkel.

Ajánlott korosztály: 13+
Elérhető: jelenleg nincs repertoáron

Bemutattuk: 2020.01.30.

Mazsi’s Journeys

Mi történik, ha az ember az online térben éli az életét? Mondjuk mert nincs ideje másra, vagy mert nincsenek valódi barátai? Helyettesítheti egy youtube közösség a baráti társaságot, a néhai skype beszélgetés a közös időket, a chates flörtölés az első randit? És vajon a valóságban tényleg minden sokkal jobb mint online?
A Mazsi’s Journeysben egy osztály baráti közössége próbál eligazodni a tinédzser kor bonyolult és olykor érthetetlen érzelmi világában, miközben egy lány távol mindenkitől a youtubeon próbál meg barátokra lelni. Aztán a két történet valahogy összeér.

Ajánlott korosztály: 10+
Elérhető: jelenleg nincs repertoáron

Bemutattuk: 2019.04.16.

+adott1lány

Kortárs magyar írók: Falussy Lilla, Garaczi László és Peer Krisztián szövegeinek felhasználásával készűlt improvizációs előadás párkapcsolatok konfliktus helyzeteiről különböző szemszögekből.

Ajánlott korosztály: 16+
Elérhető: jelenleg nincs repertoáron

Bemutattuk: 2019.03.21.

SEMMI

Janne Teller – Semmi című regénye alapján készűlt előadás, melyben egy csapatnyi fiatal diák keresi az élet értelmét, hogy bebizonyítsák osztálytársuknak, hogy márpedig igenis van.

Ajánlott korosztály: 15+
Elérhető: jelenleg nincs repertoáron

Bemutattuk: 2018.11.21.

SEMMI

Előadás a digitális tér és a valóság közötti nagyon vékony határvonalról. Félreértésekről, hazugságokról, ciki és olykor veszélyes helyzetekről.

Ajánlott korosztály: 13+
Elérhető: jelenleg nincs repertoáron