fbpx

Előadásaink

A 2018. szeptemberében végelegesen is megalakult Kód Teátrum társulata, a következő előadásokat készítette és mutatta be eddig (fiataloktól fiataloknak, szülőknek, és minden kedves érdeklődőnek):

Az alábbi előadások megtekinthetőek nyílvános előadásainkon külnböző helyszíneken színházteremben előzetes jegyfoglalással (részletek az eseménynaptárban), illetve iskolai csoportok számára megrendelhető külön előadás, illetve akár saját iskolai helyszínen előadva is. (részletekért kattintson ide!)

Jelenleg repertoáron, illetve megrendelhető:

SALEM

Bemutató: 2022.10.23.

Arthur Miller Salemi boszorkányok műve nyomán készített előadást 2 felvonásban a KÓD Teátrum.

Az előadásról röviden:
Salemben felütötte a fejét a gonosz. A tizenhetedik század végén lezajló salemi boszorkányperek 19 ember felakasztàsàval, többek halálra zúzàsàval és bebörtönzésével végződtek.

Valóban az ördög műve volt? Vagy csak egy összeesküvés elmélet? Vagy csak babonasàg, paranoia? Bosszúvágy féltékenység és hideg számítás győzelme? Egy olyan rendszer mellékterméke, ahol a hatalom bármit megtehet és a jogot úgy formálja ahogy neki tetszik?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kód teátrum legújabb bemutatója.

Az előadást két részben szünettel jatszuk.

Ajánlott korosztály: 15+

Elérhető: előre meghirdetett időpontokban, illetve külön rendelésre egyeztetés alapján feldolgozó foglalkozással is

Elaludtak az angyalok

Bemutattuk: 2022. február 27-én

Az előadás az Erasmus+ program támogatásával, a STAGE projekt keretében készült. A Kód Teátrum, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a szlovákiai DigiQ együttműködésében megvalósuló projektben a pandémiára reflektáló, a társulatok tagjainak saját élményein, ötletein alapuló darabok születnek. Fő témája a COVID, a karanténidőszak hatása a társas kapcsolatokra, szülő-gyermek kapcsolatokra, szociális helyzetekre.

Ajánlott korosztály: 14+

Elérhető: előre meghirdetett időpontokban, illetve külön rendelésre egyeztetés alapján feldolgozó foglalkozással is

Bemutattuk: 2021. december 5-én

Őszinte és húsba vágó monológokból szerkesztett előadás az influencer lét és az online önérvényesítés nehézségeiről. A nézettségszámok és a lájkok mögötti szorongásokról, és a népszerűség árnyoldalairól. Saját és gyűjtött tapasztalatok és élethelyzetek alapján készült előadás, a társulat által írt monológokkal, szövegekkel, versekkel.

Ajánlott korosztály: 13+

Elérhető: előre meghirdetett időpontokban, illetve külön rendelésre egyeztetés alapján feldolgozó foglalkozással is

Bemutattuk: 2019. április 16-án.

Kortárs magyar írók: Falussy Lilla, Garaczi László és Peer Krisztián szövegeinek felhasználásával készűlt improvizációs előadás párkapcsolatok konfliktus helyzeteiről különböző szemszögekből.

Ajánlott korosztály: 16+

Elérhető: előre meghirdetett időpontokban, illetve külön egyeztetés alapján (ahogy a vírushelyzet engedi)

Bemutattuk: 2018. november 21-én.

Előadás a digitális tér és a valóság közötti nagyon vékony határvonalról. Félreértésekről, hazugságokról, ciki és olykor veszélyes helyzetekről.

Ajánlott korosztály: 13+

Elérhető: külön egyeztetés alapján videófelvételről feldolgozó foglalkozással egybekötve

Jelenleg nincs repertoáron:

Bemutattuk: 2020. január 30-án

Mi történik, ha az ember az online térben éli az életét? Mondjuk mert nincs ideje másra, vagy mert nincsenek valódi barátai? Helyettesítheti egy youtube közösség a baráti társaságot, a néhai skype beszélgetés a közös időket, a chates flörtölés az első randit? És vajon a valóságban tényleg minden sokkal jobb mint online?
A Mazsi’s Journeysben egy osztály baráti közössége próbál eligazodni a tinédzser kor bonyolult és olykor érthetetlen érzelmi világában, miközben egy lány távol mindenkitől a youtubeon próbál meg barátokra lelni. Aztán a két történet valahogy összeér.

Ajánlott korosztály: általános iskola felső tagozat, 9. osztály

Elérhető: jelenleg nincs repertoáron

Bemutattuk: 2019. március 21-én.

Janne Teller – Semmi című regénye alapján készűlt előadás, melyben egy csapatnyi fiatal diák keresi az élet értelmét, hogy bebizonyítsák osztálytársuknak, hogy márpedig igenis van.

Ajánlott korosztály: 15+

Elérhető: jelenleg nincs repertoáron (nem játszuk)