A Társulat


Bácsics Regina

színész


Bőti Kíra

színész


Burka Mátyás

színész


Büti István

igazgató, gazdasági vezető


Szandavári-Csurgó Cinta

színész


A színház mindenki számára mást jelent. Van aki azért szereti, mert jó más ember bőrébe bújni, van aki azért mert egy teljesen más világot épít fel. Van aki azért, mert tanúlságos számára, van aki szereti, hogy gondolkodásra késztet, van aki csak jól szórakozik rajta. Én pontosan ezért szeretem, mert ennyi mindent tud nyújtani. A Kód Teátrumban szeretem, hogy egy családias légkörben tudunk együtt dolgozni a barátainkkal. Régi barátságok váltak szorosabbá és új barátságok alakultak ki. Az egészben a legjobb, hogy úgy csinálhatunk színházat, hogy ez közben nem csak egy munka a számunkra, hanem egy jó szórakozás a barátaink körében.


Darabos Petra

rendező


Rendezések:


Farkas Máté

társrendező, színész


Szereplések:

Azt szeretem a színházban, hogy világot teremt, tanít, képez és leképez. Szeretem azt a paradoxont, hogy egy soha nem ismétlődő dolog, pedig az élet lemásolása az alapja. Motivál a végtelen lehetőségének újabb és újabb megismerése, valamit a vele való tanítás. A Kód Teátrumban azt szeretem, hogy az általam megtanultakat átadhatom másoknak is, egy olyan közösségben, akik egyszerre a barátaim is.


Darai Márk

színész


Szereplések:


Figeczki Anna

színészHorváth Dóra

színészJuhász Eszter

színészKelemen Lila

színész


Szereplések:


Keszte Bálint

társrendező


Rendezés:


Nagy L. Tamás

főrendező


Rendezései:

A színházban a közös alkotást, közös gondolkodást szeretem a legjobban. A szituációkon, karaktereken való gondolkodás elmélyíti az ember gondolkodását, érzékenységét. A közös siker, közös kudarc és az a mentalitás, hogy a színházban nem tudsz valamit egyedül megoldani, a társaiddal és a társaidért dolgozol, alkotsz, hihetetlen inspiráló és szerető, megtartó közeget képes összekovácsolni.


Nógrádi Gergely

színészNyáry Máté

színész


Én azt szeretem a színházban ,hogy olyan valaki bőrébe bújhatok aki teljesen idegen számomra. Azt magát a közzösséget és ,hogy ebben a közegben hogy jön létre valami (magát a folyamatot)


Talpag Lili

színészSándor Bíborka

színészSugár Sára

pedagógiai vezető


Szabó Bence

színész


Hogy mit szeretek a színházban? Hogy olyan érzést ad mintha álmodnánk. Nézőként, és játszóként is. Nagy feladat, hogy megpróbáljuk megérteni, kinek miért van igaza, mert egy előadásban minden karakternek meg van a maga igaza. Ez azért fontos, mert álljon bármilyen messze is a katakter tőlünk, kicsit mindegyikben megtaláljuk magunkat. Tehát, amit a színpadon látunk, történhetett volna veled is, vagy velem. A Kód egy hely számomra, ahol van egy közös célunk, olyat alkotni ami közel áll hozzánk. Engem motivál, hogy mindig tudjak meglepetést okozni magamnak, és hogy az aktuális feladatomhoz/karakteremhez mindig még többet tudjak hozzátenni mint az előzőhöz.


Szabó Renáta

színész


A színpadon minden előadás kicsit más, egyszer sem történik meg ugyan az. Plusz a színpadon bármi megtörténhet. A kódteátrumban együtt lehetek olyan emberekkel, akiket szeretek és velük közösen alkothatok. Nekem nagyon sokat segít, mindig ki tudok kapcsolódni. Szerintem nagyon érdekes egy karaktert megformálni akit mi játszunk, de mégsem mi vagyunk, de egy picit mégis a részünkké válik. Mindig tanulhatok valami újat és fejlődhetek minden próbán.


Szandavári Balázs

műszaki vezető


Szereplő:

“Műszaki szakközépiskolában kezdtem, majd átmentem egy drámatagozatos humán gimnáziumba, ahol megismerkedtem a diák és amatőrszínházzal. Előtte is nagyon szerettem a színházat de játszóként jött az igazi szerelem. Mindig jobban elgondolkoztatja az embert ha tükröt tartanak elé és mások mutatnak be olyat, ami velünk is rendszeresen megtörténik és észre sem vesszük. Ugyanebben az iskolában kezdetm el dolgozni érettségi után és szívügyemnek tekintettem a drámatagozatot és sokat figyeltem miként fejleszthető a tanulók személyisége magán a játékon keresztül is. Bár a számomra a vége a reál és műszaki irányzat lett, fontosnak tartom a színjátékot minél fiatalabb gyermekkortól, még akkor is, ha nem ez a végcél.
Korábbi iskolámat elhagyva és a Kód Teátrum egyik alapítótagjaként nagyon sok mindent szeretek benne, egyrészt, hogy nagyrészt volt iskolám (immár volt) diákjaival kezdtük el a munkát, hogy egy igazi közösséggé formálódtunk. A másik örömöm, mikor az előadásainkat megtekintő fiatalokon és szülőkön egyaránt látom a ráébredést, hogy igen, ez rólam is szól, majd erről utána beszélgetni is tudunk.”


Előadásainkról bővebben ide kattintva olvashat!